OM MEG SELV


Jeg heter Svein Bjørn Oppegaard og har i mange år drevet med lafting og samtidig som jeg har påtatt meg oppdrag som lafteteknisk/byggteknisk rådgiver for personer/familier som ønsker å få sin egen hytte eller hus utført i rent laft eller stav-og-laft.

Jeg har helt fra min oppvekst vært opptatt av laftekunsten og jeg lar ikke et museumsbesøk gå fra meg samtidig som jeg sluker all litteratur knyttet til laftekunsten og tidligere tiders byggeskikker. Selv om jeg har holdt på i mange år, tror jeg ikke man blir ferdig utlært.

Det som har imponert meg mest er hvor dyktige laftere var på 12 – 1300-tallet og i deler av vårt land på 15-1600 tallet. Jeg tviler på om det er mange som klarer å kopiere disse gamle mestrene i dag. Etter over 20 års erfaring med lafting og laftede produkter, sitter jeg inne med mye kompetanse om produkter i laft. Jeg har selv vært aktiv lafter, hatt laftekurs både i Gudbrandsdalen og i Oslo og Bærumområdet samt vært lafteteknisk rådgiver i forbindelse med oppbygging/utvikling av laftebedrifter både her i Sør-Norge og i Øst-Europa.

OM FIRMAET


Skåbu Idé & Utvikling (organisasjonsnr. 976 913 884) er et enkeltmannsforetak innen grunnleggende opplæring innen lafting, rådgivning og konsulentvirksomhet vedr. laftet bebyggelse, hus og hytter både nye og restaureringsverdige samt håndverksarbeid vedr. oppretting av laftede bygninger og/eller restaurering.

 Lafteeksperten : organisasjonsnr. 976 913 884
Kopibeskyttet © 2010